Om korpset

Nes skolekorps holder til i Nes kommune i Akershus og har eksistert i sin form siden 1988. Du kan lese mer om dette under historikken til korpset.

Korpset rekrutterer fra 4 skoler i Nes kommune; Neskollen skole, Årnes skole, Fjellfoten skole, Østgård skole. Det er pr. i dag ca 70 musikanter i korpset fordelt på aspiranter, juniorer og hovedkorps.

Nes skolekorps har som mål å holde et høyt nivå og deltar regelmessig i konkurranser. Vi ønsker også å bidra i vårt nærmiljø og har en rekke konserter i Nes Kulturhus i løpet av året. Hver høst har vi store showkonserter med forskjellige temaer. Her har vi to konserter som fyller Nes Kulturhus. I tillegg til dette reiser vi på seminarer for å forberede konserter og avslutter gjerne året med sommertur. Noen ganger reiser vi utenlands.

Vi tilbyr individuell opplæring til alle musikanter fra første dag i tillegg til samspill. Vi har profesjonelle lærerkrefter som enten er ansatt i Nes Kulturskole eller direkte i korpset. Våre musikanter er i alderen 8 til 19 år.

Det er normalt inntak av nye musikanter etter oppstart av skole på høsten. Det er allikevel mulighet for å begynne underveis i skoleåret dersom man finner ut at man vil begynne eller flytter til bygda vår.

Vi vil si vi er et korps med et veldig godt miljø. Dette sammen med en god plan for opplæringen har gjort oss til et av de beste skolekorpsene i Norge.

  • Kveldskonsert i Kroatia 2013